Shop

Snuffelmat

 
De snuffelmat is:

 • Een ontspannend spel voor de hond of kat
 • Makkelijk zelf te maken, alle onderdelen zijn handig bij elkaar verpakt
 • Duurzaam, door het gebruik van een rubbermat
 • Veilig en zacht voor de snuit van de hond door gebruik van fleecestof

Hoe werkt het?

Verstop een aantal snoepen of brokjes in de snuffelmat tussen de fleecestroken. Als de hond rustig is, laat u de hond de snuffelmat afsnuffelen om de verstopte snoepen of brokjes te zoeken. De snuffelmat kan u gebruiken om de hond op een andere manier te laten eten (bv in geval uw hond schrokt) of als spelletje tussendoor bij slecht weer of om de hond op een leuke manier bezig te houden! In de snuffelmat kan u een hele maaltijd droge brokjes verstoppen, tot wel 450 gram. Het zoeken en eten duurt ongeveer 15 minuten en het geeft de honden een voldaan gevoel omdat zij naar hun maaltijd moeten zoeken.

Om ervoor te zorgen dat de hond de snuffelmat enkel gebruikt om te snuffelen en niet opneemt, schudt, graaft en/of aan de flarden trekt, is de manier van aanbieden van belang. De eerste keer legt u wat snoepjes of brokjes OP de stroken en 2 à 3 tussen de bovenste stroken. De hond mag pas starten als hij/zij rustig is, maw houd de hond dus even tegen tot deze uit zichzelf rustig gaat zitten. Als de hond de snoepjes of brokjes allemaal gevonden heeft, bergt u de snuffelmat op!
Het spel is gebaseerd op het eerste zintuig van de hond: de neus. Daarom gaan ze bij de eerste beloning (het vinden van een brokje met de neus) meteen door met snuffelen om zichzelf met meer brokjes te belonen. Zelfbelonend gedrag zorgt ervoor dat ze direct op zoek gaan naar nog meer brokjes!

De snuffelmat is in verschillende kleurencombinaties leverbaar. De fleecestroken zijn op maat gemaakt en kunnen in de meegeleverde mat worden geknoopt met een simpele dubbele knoop.

Indien u de mat graag thuis geleverd krijgt, vragen wij € 5 extra voor de verzendkosten, voor leveringen in België. Contacteer ons om uw snuffelmat te bestellen.

Halti Harnas

 
Het Halti Harnass geeft een totale controle over de hond en schikt zich naar iedere richting waar de hond zich naartoe beweegt. Het stopt het trekken dankzij een revolutionair en nieuw borst-control systeem. De musketon van het Halti Harness bevestigt u aan de gewone halsband die de hond om heeft. Het Halti Harnass kan gebruikt worden met een normale lijn of voor het beste resultaat met een dubbele trainingslijn met aan beide uiteinden een musketon.

U bevestigt de musketon van de trainingslijn aan het ringetje op de borst van het tuig en de tweede musketon van de trainingslijn boven op de rug. Het Halti Harness is gemakkelijk te bevestigen bij de hond d.m.v. een kliksysteem. Het gehele Halti Harness is verstelbaar en dus geschikt voor alle honden. Het Halti Harnass is bij ons verkrijgbaar in 3 maten.

Fioccobed (orthopedische hondenmatras)

 
Het Fioccobed is een orthopedische hondenmatras die bestaat uit 10cm dik polyether schuim dat zacht, veerkrachtig en vormvast is. Deze comfortabele hondenmatras is geschikt voor veeleisende honden zoals sporthonden, oudere honden of honden met gewrichtsklachten als gevolg van erfelijkheid, overbelasting of aandoeningen. Het Fioccobed bestaat in 2 maten, nl medium 80 x 50 x 10 cm of large 100 x 80 x 10 cm.

De matras zit in een tricotnet waardoor de buitenkant eenvoudig en vlot afneembaar is. De hoes bestaat uit ofwel een waterafstotende stof (eenvoudig te reinigen en wasbaar op 30°) ofwel een namaakleder (eenvoudig te reinigen).

Accessoires:

 • Fleece hoeslaken (antraciet grijs) : is uw hond extra vuil en nat dan is die vlug droog met de fleece. De fleece gaat makkelijk in de wasmachine.
 • Uniek hoeslaken : afhankelijk van het seizoen en de stoffenmode worden hoeslakens gemaakt die slechts eenmalig verkrijgbaar zijn.
 • Incontinentie hoeslaken : herbruikbaar en absorberend, op maat gemaakt voor de Fioccobedden. Voor dit hoeslaken wordt hetzelfde materiaal gebruikt als voor mensen

Thundershirt

 
Een veel voorkomend probleem bij honden is de angst voor onweer, vuurwerk, alleen zijn, reizen of contact met andere honden. Medicijngebruik is de meest gebruikte manier om de hond kalm te krijgen maar de Thundershirt biedt een diervriendelijk alternatief!

Thundershirt heeft een special gepatenteerd ontwerp, waarmee constant een zachte druk uitgeoefend wordt. Dit heeft een kalmerend effect op de meeste honden als ze nerveus, angstig of te opgewonden zijn. Uit een onderzoek onder twee duizend klanten is gebleken dat 80% van honden een significante verbetering vertonen. Inmiddels biedt Thundershirt hulp aan honderden duizenden honden in vele landen. Thundershirt wordt aanbevolen door duizenden dierenartsen. 

Waarom kalmeert de constant zachte druk van Thundershirt de hond? Experts geven aan dat de druk een kalmerende werking heeft op het zenuwstelsel van de hond. Het gebruik van druk om nervositeit te verlichten is reeds velen jaren bekend.

Een aantal voorbeelden:

 • “T-Touch” trainers gebruiken druk om een breed scala van angsten bij honden te behandelen.
 • Veeartsen kalmeren het vee door middel van externe druk bij het toedienen van vaccinaties.
 • Mensen met autisme gebruiken druk om de constante gevoel van spanning te verlichten.
 • Kinderen met gedragsproblemen gebruiken verzwaarde vesten om te ontspannen en concentreren
 • Ouders gebruiken een inbaker methode voor het kalmeren van ontroostbare pasgeborene.

Natuurvoeding en snacks

 
Wij zijn gespecialiseerd in natuurlijke hondenvoeding en snacks. Het lichaam van het dier functioneert optimaal als het ‘levend voedsel’ krijgt. Onder levend voedsel voor carnivoren verstaan we vers spiervlees, rauwe botten, vers orgaanvlees en verse groenten.

Voor alle producten die wij aanbieden staan wij jou graag met raad en daad bij. U kan bij ons terecht voor Markus Mühle (koudgeperste natuurbrokken) en Carnibest (KVV en snacks). Voor een gepast voedingsadvies voor jouw hond, maak je best een afspraak via info@kateanddogs.be.

 


Beginnersinformatie KVV

Wat is kvv?
Kvv staat voor kant en klaar vers vlees. Alle ingredienten die je hond, kat of fret nodig heeft zijn vermalen in de juiste verhoudingen in de vorm van een worst, hamburger of vleesblokjes en daarna diepbevroren. Je hoeft alleen maar de juiste porties te bepalen en deze in de voerbak doen.

Hoeveel en hoe vaak voeren?
Je kunt de exacte hoeveelheden aanpassen aan de behoefte van jouw hond. Wordt jouw hond te dik, dan geef je wat minder en vice versa.

Welk dier? Hoeveelheid per dag Hoevaak?
Pup

tot 4 maanden: 50 gram per kg lichaamsgewicht
4-7 maanden: 40 gram per kg lichaamsgewicht
7-10 maanden: 30 gram per kg lichaamsgewicht
10+ maanden: 20 gram per kg lichaamsgewicht

tot 3 maanden: 4 keer per dag,
3- 6 maanden : 3 keer per dag
6- 12 maanden:  2 keer per dag.
12+ maanden: 1 of 2 keer per dag
Volwassen hond

20-30 gram per kg lichaamsgewicht.
Actieve en kleine honden: tot zo’n 40 gram per kg lichaamsgewicht
Drachtige en zogende hond: 30-40 gram per kg lichaamsgewicht

1 of 2 keer per dag

Overstappen van brok naar vers
Voor veel honden is de overstap simpel en kan dit zonder problemen in een keer. Voor sommige honden is het wat lastiger, als ze bijvoorbeeld gevoelige darmen hebben. Voor deze honden wordt vaak aangeraden om te laten wennen aan rauw vlees, door in het begin er wat kokend water overheen te gooien. Let er dan wel op dat het bot goed gemalen is en er geen stukken bot inzitten, want verhit bot kan scherp en lastig verteerbaar worden.