Hondenmassage en aanvullende therapieën

Waarvoor kan je bij ons terecht?
- honden met problemen aan het bewegingsapparaat
- revalidatie na een operatie (in samenspraak met de dierenarts of fysiotherapeut)
- onzekere of angstige honden
- zowel sporthonden als recreatieve sporthonden (conditie-, kracht- en leningheidstraining)
- pups (lichaamsbewustzijn)
- ...

Heb je een probleemgerichte vraag, dan starten we steeds met een consult. Heb je een andere vraag, dan kan je een privéles aanvragen.

CONSULT
Tijdens het eerste consult overlopen we in 1,5 à 2 uur volgende stappen:
1. Intakegesprek waarbij een uitgebreide vragenlijst wordt overlopen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de vraag.
2. Observatie van het gangwerk en bewegingen met een aantal oefeningen
3. Een lichaamsscan waarbij we aandachtsplaatsen opsporen in het lichaam
4. Vraaggerichte aanpak met massage (eventueel aangevuld met bewegingsoefeningen), Body&Balance, al dan niet gecombineerd met Bachbloesems of een andere therapie
5. Na het consult ontvang je een verslag

Na het consult bespreek ik samen met jou het verdere verloop van de therapie.

PRIVÉLES
Wil je jouw hond zelf leren masseren en is een groepsworkshop niet aan jouw hond besteed? Wil je met jouw hond gericht gaan werken aan conditie, kracht en lenigheid?

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende therapieën die we gebruiken om het probleem bij jouw hond te kunnen oplossen:

Massagetherapie

 

Hondenmassage stimuleert de bloed- en lymfecirculatie in huid en onderhuids bindweefsel en zorgt voor een versnelde afvoer van afvalstoffen. Daarnaast activeert massage het zenuwstelsel en het hormoonstelsel, wat een sterke invloed heeft op de gemoedstoestand en het gedrag van de hond. Door dieper te werken beïnvloeden we de spieren en zorgen dat deze ontspannen en eventuele blokkades verdwijnen.
Hondenmassage kan gebruikt worden bij:

 • lichamelijke problemen zoals bij ouderdomsklachten, na blessures, bij (spier)pijn, ...
 • gedragsproblemen zoals hyperactiviteit, nervositeit, angst, agressie naar mensen/honden, ...
 • ondersteuning bij sport
 • puur voor ontspanning

Bachbloesems

 

Is jouw hond emotioneel uit balans? Dan kan ondersteuning met Bachbloesems helpen, deze werken energetisch en rechtstreeks op emoties.

Je kan ze inzetten bij:

 • vermoeidheid
 • futloosheid
 • overmatig blaffen
 • overmatig enthousiasme
 • angst voor bekende dingen en geluid, zoals stofzuigen, motoren, e.d.
 • verlatingsangst
 • overmatig onderdanig gedrag of aandacht vragen
 • vuurwerkangst
 • onzekerheid, schrikachtig zijn, (te) snel van slag zijn
 • jaloezie, overheersend gedrag, pesterig gedrag
   

Voorbeeld:

Een hond die bang is van water kan met behulp van training en ondersteuning met Bachbloesems zijn/haar angst overwinnen.

De herkomst van Bachbloesemtherapie
De Bach Bloesemtherapie bestaat dankzij de gerenommeerde Engelse homeopaat en bacterioloog Dr. Edward Bach. In de jaren ‘30 ontwikkelde hij een complete lijn van 38 bloesems. De bloesems bracht hij gedetailleerd in kaart naar kracht, kenmerken en helende werking.

Werkwijze
Tijdens een eerste consult wordt een uitgebreide vragenlijst overlopen om het probleem zo goed als mogelijk te kennen. De hond is aanwezig bij dit consult zodat ik het gedrag van de hond kan observeren. Daarna stel ik een Bachbloesemremedie op maat samen en overlopen we de behandeling.
Bij het vermoeden dat een lichamelijke oorzaak de oorzaak is van het probleem, dan vormt de dierenarts de eerste lijn van zorg om uitsluitsel te krijgen. Bij gedragsproblemen kan je ook een professionele hondengedragstherapeut inschakelen. De analyse kan in dat geval mede de basis zijn voor de Bachbloesemremedie.

Aromatherapie

 
Aromatherapie is een therapie, die lichaam, hoofd en geest behandelt door het gebruik van etherische oliën die uit planten en kruiden worden gehaald. Aromatherapie wordt vooral ingezet bij klachten die samenhangen met spanningen, angst en slapeloosheid. De geuren werken in op het onderbewuste en brengen een verstoord zenuwstelsel terug in evenwicht.
Veelal wordt aromatherapie toegediend via massage met etherische plantenoliën, maar ook verstuiven of verdampen van de oliën komt regelmatig voor.

Bij ons wordt de aromatherapie steeds gebruikt in combinatie met massage of tijdens workshops en consulten. Neem contact op voor meer informatie.