Massage- en bewegingstherapie

Net als wij, hebben ook honden dagelijks te maken met verschillende uitdagingen als onze levensgezel in onze leefwereld, en ondervinden zij hierdoor stress. Dit heeft een grote invloed op zowel het lichaam als het gedrag van de hond. Door honden bewust aan te raken of te masseren kunnen wij ervoor zorgen dat deze stress wegvloeit en zij rust en ontspanning kunnen vinden. Massagetherapie bij honden werkt zowel preventief als curatief.

Massage als therapie
Massage stimuleert de bloed- en lymfecirculatie in huid en onderhuids bindweefsel en zorgt voor een versnelde afvoer van afvalstoffen. Daarnaast activeert massage het zenuwstelsel en het hormoonstelsel, wat een sterke invloed heeft op de gemoedstoestand en het gedrag van de hond. Door dieper te werken beïnvloeden we de spieren en zorgen we dat deze ontspannen en eventuele blokkades verdwijnen.

Massagetherapie(*) kan gebruikt worden bij:
- lichamelijke problemen zoals bij ouderdomsklachten, na blessures, bij (spier)pijn, na operaties...
- gedragsproblemen zoals hyperactiviteit, nervositeit, angst, agressie naar mensen/honden, onzekerheid...
- ondersteuning bij sport
- ondersteuning bij opgroeien van pup naar volwassen hond
- puur voor ontspanning

(*) Bij verschillende problemen werken wij met een combinatie van massagetherapie, aromatherapie en Body&Balance.

Body&Balance of bewegingstherapie
Naast massagetherapie werken wij ook met Body&Balance (bewegingstherapie).

Deze oefeningen stimuleren het lichaamsbewustzijn van de hond waardoor hij bewust leert bewegen. De hond leert dat hij niet enkel een voorkant maar ook een achterkant heeft en hoe deze optimaal te bewegen. Op die manier vermijd je blessures. We werken steeds op het tempo van de hond, zonder enige druk. Elke oefening is een uitdaging die de hond overwint waardoor zijn zelfvertrouwen een boost krijgt.

Body&Balance(*) kan gebruikt worden bij:
- lichamelijke problemen zoals bij ouderdomsklachten, na blessures, revalidatie...
- gedragsproblemen zoals hyperactiviteit, nervositeit, angst en onzekerheid
- voorbereiding/ondersteuning bij sport
- ondersteuning bij opgroeien van pup naar volwassen hond
- puur voor het plezier

(*) Bij verschillende problemen werken wij met een combinatie van massagetherapie en Body&Balance.

FysioPet

In samenwerking met dierenartspraktijk Wellopet, hebben wij een nieuw programma gemaakt. In dit programma combineren we massage en Body&Balance met als doel honden soepeler en fitter te maken.

Mijn hond wil de trap niet meer op." "Het opstapje voor de auto is te hoog voor hem." "Lange wandelingen lukken niet meer." "Hij ligt veel vaker neer dan vroeger."

Herkenbaar? Je bent niet alleen. 1 hond op 5 krijgt vroeg of laat gewrichtsproblemen. Bij honden ouder dan 8 jaar heeft 80% last van artrose. Maar honden zijn enorm goed in het verbergen van pijn, zeker als die pijn chronisch van aard is. Het zijn die kleine veranderingen in gedrag die jou aantonen dat je hond jouw hulp nodig heeft. Een trip naar de dierenarts is dan een must, maar net zoals bij mensen, hebben ook honden nadien baat bij behandeling door een massagetherapeut. Daarom is er bij WelloPet FysioPet. Een plan om je hond weer soepeler te laten bewegen en de pijn te bestrijden, gesteund op massage en bewegingsoefeningen.

Wat doet FysioPet?

In individuele en/of groepsworkshops leren we je aan hoe je met massage en bewegingsoefeningen jouw hond een betere levenskwaliteit kan bieden. FysioPet biedt je een plan aan waarbij je hond opgevolgd wordt, zodat we werken tot er een oplossing is.

Massage:

  • Ondersteuning van de gewrichten
  • Soepel houden van de verschillende weefsels
  • Verlichten van pijn

Bewegingsoefeningen:

  • Bespiering stimuleren, spierafbouw afremmen
  • Gewrichten in beweging houden ("Rust roest")

Heb je er al zin in? FysioPet is maar 1 mailtje van je weg. Of check de website van Wellopet.

FysioPet, op maat voor elke hond!