Body&Balance

...lichaam en geest in balans...

Bij Body&Balance, ook wel bewegingstherapie of balans en coördinatie genoemd, werken we aan verschillende aspecten bij de hond:

  • het zelfvertrouwen stijgt
  • het lichaamsbewustzijn verbetert
  • de concentratie verhoogt
  • de band tussen hond en geleider versterkt

In deze lessen of workshops maken we gebruik van verschillende materialen om bovenstaande aspecten te verbeteren. Daarnaast heeft elke oefening nog bijkomende voordelen. Zo werken we met de cavaletti's om coördinatie van alle 4 de poten te verhogen en daarbij de concentratie en conditie van de hond te versterken. Met de balanseieren en -kussens werken we dan weer op balans en het versterken van de spieren.

Deze lessen helpen bij de voorbereiding van een jonge hond voor de sport maar kunnen ook helpen bij het revalideren na blessures.

Ontdek hieronder ons aanbod aan Body&Balance lessen en workshops:

Individuele lessen

 Tijdens de individuele lessen worden oefeningen op maat gemaakt van jouw hond. Afhankelijk van jouw vraag, de leeftijd en lichaamsbouw van jouw hond, worden een set oefeningen samengesteld. Deze oefeningen worden steeds opgebouwd op tempo van jouw hond.

Body&Balance Workshop

 
In deze workshop gaan we aan de slag met de basisoefeningen van Body&Balance.

De ideale voorbereiding voor de sport om onder meer blessures te voorkomen of gewoonweg de ideale ontspanning om samen met jouw hond te doen!

Bij elke oefening wordt uitgelegd op welk deel van het lichaam we werken, hoe de oefening moet worden opgebouwd en waarop te letten bij het uitvoeren ervan. Je leert jouw hond te observeren en zijn/haar signalen te herkennen.

Puppy ontdekkingsreis

 
Voor kersverse baasjes en fokkers bieden wij de mogelijkheid om pups vanaf 5 weken te laten kennismaken met een parcours waarin allerlei prikkels worden aangeboden. De pups kunnen naar hartelust snuffelen, voelen, kruipen, rennen, wiebelen en bijten. Het parcours is goed voor de motoriek en geestelijke ontwikkeling van de pups en kan gezien worden als een onderdeel van hun socialisatie. Uit onderzoeken is gebleken dat vroege indrukken het aantal zenuwverbindingen in de hersenen verhogen, wat de pups beter bestand maakt om met nieuwe indrukken en stress om te gaan wanneer ze bij hun nieuwe eigenaar gaan wonen.

Het parcours staat klaar wanneer je toekomt en is gedurende een uurtje beschikbaar. Indien gewenst kunnen toekomstige eigenaars meekomen om te zien hoe hun pup het parcours verkent. Drank kan worden voorzien in overleg en tegen een kleine vergoeding.