Workshop Massage voor de hond met pijn

Wanneer: 
zondag 12 juli 2020 van 14u tot 17u
Waar: 
Hondenschool Happy Tail, Kuilstraat 50, Erondegem
Prijs: 
€ 60 incl BTW - pakketprijs met lezing: € 100 incl BTW
Inschrijven: 
http://www.kateanddogs.be/inschrijvingsformulier

 
Deze workshop sluit aan op de lezing "Massage voor de hond met pijn". In de lezing gaan we uitgebreid in op de achtergronden van pijn en de mogelijkheden met massage. Zo kun je nog meer uit de workshop met jouw eigen hond halen. Je kan de workshop ook volgen als je de lezing niet hebt gevolgd.

Pijn zorgt voor stilstand en spanning, maar...dat betekent niet dat de hond niets meer mag of kan. Je kunt juist zelf erg veel voor jouw hond doen aan ondersteuning met massage en passende oefeningen. Pijn heeft niet alleen invloed op het lichaam, het heeft ook een sterke doorwerking op emotie en gedrag. Met de pijnanalyse kunnen we het pijnpatroon leren herkennen, opsporen en met bewuste aanrakingen en opbouwende massage leren doorbreken. Met nuttige en leuke oefeningen kan je extra ondersteuning geven, afgestemd op de problematiek.

In deze workshop leer je een pijnanalyse te maken voor jouw hond en ga je aan de slag met een aantal basistechnieken voor de ondersteuning van pijn. Daarnaast kijken we samen naar een aantal nuttige en leuke oefeningen gericht op de pijnproblematiek.

Inhoud van de workshop:

  • Pijnanalyse: herkennen van het pijnpatroon bij jouw hond door observeren in stand en beweging in palpatie op lichamelijke aandachtsplekken
  • Basistechnieken voor meer lichaamsbewustijn
  • Basistechnieken voor opbouwende massage bij pijn
  • Leuke en nuttige oefeningen afgestemd op de problematiek (spel, bewegingsoefeningen, balansoefeningen)

Deze workshop is een samenwerking met Kynomassage.